Hoe kan ik LIVE TV vanuit mijn decoder naar andere apparaten streamen?

Dat is bij de meeste decoder wel mogelijk, vaak heb je dan wel een beetje een recente versie van OpenPLi nodig. Andere images voor Engima2 decoder kunnen dit ook maar dat gaat vaak op een andere manier dan hier uitgelegd.

Allereerst moet je de IP-Adres van jouw decoder opzoeken, ga hiervoor naar:
MENU -> INSTELLINGEN -> SYSTEEM -> NETWERK ->  ADAPTERINSTELLINGEN
Hier vind u de IP Adres die wij nodig hebben, noteer dit ergens en ga terug naar de hoofscherm.

Ga nu met een computer naar uw webbrowser en toets daar de IP-Adres in, u hoort nu in een webinterface genaamd OpenWebif. Vanuit hier kan je jouw decoder bedienen maar ook de streamadressen van specifieke kanalen of de gehele boeket downloaden als een M3U bestand.
De M3U bestand is dus wat we nodig hebben.

De M3U bestand download je door in de OpenWebif interface in de linkermenu op ''Televisie'' te klikken, kies dan aan de rechtkant voor boeketten, hier zie je all boeketten van jouw decoder. Deze kan je downloaden als M3U door op de TELEVISIE-ICOON naar de naam van de boeket te klikken.

Nu heb je de M3U, deze kan afgespeeld worden vanuit jouw interne netwerk met aparaten die de stream aankunnen. Je kan dit bestand simpel uittesten met de programma VLC die op de PC te installeren is, vanuit daar kan je dan alles afspelen. Andere goede apps die het aankunnen zijn: Perfect Player voor Android, GSE IPTV voor iOS, Kodi met de addon PVR Simple IPTV CLIENT (dit werkt perfect op de DynaTV mediaspelers die op Linux draaien).

Ideaal om dus op een andere kamer toch alles van jouw Engima2-decoder te kunnen zien. Let wel op, als je een kanaal streamt betekend het dat de TUNER bezet is, en er geen andere zender op de decoder (op datzelfde moment) gekeken kan worden tenzij je een decoder hebt met meerdere tuners!

FAQ categorie├źn